Aristakes

PIANIST

& ZANGER

Aristakes Jessayan, zoals zijn volledige naam luidt, is geboren in Athene, Griekenland. Als 3-jarige kleuter kwam hij met zijn van oorsprong Armeense ouders naar Nederland, waar hij op zijn 7-de jaar begon met pianolessen. Vanaf 1974 treedt Aristakes als pianist/ zanger op tijdens vele feesten/partijen in Nederland en ver daarbuiten.

Zijn eerste single “Sentimental Song” was zelfs AVRO’s Radio en TV-tip. Begin jaren tachtig heeft Aristakes de Nederlandse top-40 gehaald met onder meer: “Don’t wanna live without you” en “Kom in mijn armen”, een duet met Ciska Peters.

Tevens is er van Aristakes, in 1992 een prachtige piano-CD verschenen, geproduceerd door Hans van Hemert. Daarop staat een aantal bekende stukken, waarvoor Aristakes de arrangementen voor zijn rekening heeft genomen. Ook alle instrumenten zijn door hem zelf bespeeld.

Als entertainer weet hij het publiek op zijn geheel eigen wijze te vermaken. Zijn repertoire kan als all-round worden omschreven. Zijn specialisme is echter wel Neil Diamond. Hij wordt daarom ook wel de Nederlandse Neil Diamond genoemd. Verder speelt Aristakes in de stijl van Elton John, Billy Joel, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Ronan Keating, Michael Bublé, Sting, Robbie Williams, enz.

Aristakes is nog altijd actief gebleven als pianist/ zanger op allerlei evenementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze rasartiest enorm veel ervaringen heeft opgedaan tijdens zijn optredens in het land.

Het hoogtepunt in zijn loopbaan als zanger was toch wel het live zingen van het Armeense volkslied voorafgaand aan de kwalificatiewedstrijd Nederland-Armenië op 30 maart 2005 in het PSV stadion voor SBS6.

In oktober 2005 heeft Aristakes, na vele verzoeken uit het publiek, weer een album opgenomen! Dit sfeervolle album, “The Winetheatre”, is precies dat wat hij live het liefst doet: piano spelen en zingen, dus zonder verdere begeleiding van andere instrumenten, gewoon “back to basic” en puur natuur. Hij heeft alle tracks van deze CD in één keer ingespeeld in de studio en geeft daarmee feitelijk weer wat hij tijdens zijn optredens is: pianist/ zanger. “The Winetheatre” kwam vanuit het niets nieuw binnen op #22 in de Album Top 100, waardoor Aristakes meteen weer op de kaart stond. De album track “We both know it” bleek eveneens een schot in de roos en bereikte zelfs een 34e plaats in de Top 100.

Onlangs bracht de zoetgevooisde Armeense zanger nog het album “The Winetheatre” en de prachtige ballads “Song for peace”, “Oceans of love” en “Sail” uit. Hierna volgden boekingen in o.a. Amerika en zelfs in Dubai.

Nieuwe recente ontwikkelingen zorgen voor een enorme carriëre boost. Na een uitgebreide update van zijn sociale netwerken en website door Ultimate Management, werd Aristakes in december 2010 door Tineke de Nooij uitgenodigd voor een live interview in de Tineke Show op Radio 5 Nostalgia. Hierop kwamen veel positieve reacties binnen. Ook gaat hij een muzikale samenwerking aan met Jan Vayne onder de naam “20 Fingers, 1 Voice!”. Binnenkort zullen beide virtuozen hun eerste gezamenlijke optreden verzorgen.

Begin 2011 is de single “Hey little girl” met bijbehorende videoclip uitgekomen op het label House of Events Records. De clip gaat over een klein meisje dat haar vader verliest tijdens de oorlog. Aristakes draagt de song op aan Edmee Mildred Heerenveen-Boerleder, die iedereen ontroerde met haar emotionele rol als de oma in de videoclip, maar plotseling 2 weken later aan een hartstilstand overleed.