FLUITIST

FLUITIST

Fluitist Paul Smithuis is een musicus pur sang. Muziek is zijn leven en zijn passie. Met de klanken uit zijn houten dwarsfluit weet hij zijn publiek keer op keer te raken tijdens een bruiloft, ceremonie, feest of een andere sfeervolle beurs of evenement. Hij is een selfmade artist die, geheel op eigen kracht, zonder steun van sponsoren of platenlabel zijn carrière heeft opgebouwd.

Al op jonge leeftijd merkt Paul dat muziek maken in zijn bloed zit. Wanneer hij tijdens een voorspeelavond van de plaatselijke harmonie in aanraking komt met de klanken van een dwarsfluit is hij meteen geraakt. Het instrument heeft zijn hart gestolen en er volgen heel wat jaren waarin Paul les krijgt. Via het spelen in orkesten, combo’s en koren weet hij zijn talent verder te ontwikkelen.

Eind 2011 heeft Paul zijn album ”Everything starts with a melody” uitgebracht, dit was zijn eerste stap naar het grootte publiek. Hij is te gast bij een groot aantal radiostations en tracks van het album worden ook wereldwijd gedraaid. In 2014 staat Paul opnieuw voor een volgende fase in zijn leven. Met het nieuwe album ”Serenade” vervolgt hij de weg om zijn muzikale carrière nog verder uit te breiden. Door zijn deelname aan het tv programma Holland’s Got Talent leerde heel Nederland de man die fluitend naar zijn werk gaat kennen.

Paul Smithuis beschikt, net als ID-DJ Entertainment, over het Keurmerk Trouwen uitgegeven door de NTBO (Nederlandsche TrouwBranche Organisatie). Paul werd in zowel 2014 als 2015 genomineerd voor een Dutch Wedding Award in de categorie bruiloftsmuziek. Onder de naam Fluitist Paul Smithuis is hij binnen de trouwbranche inmiddels geen onbekende meer.

Op een volledig houten dwarsfluit speelt hij herkenbare melodieën in elke denkbare stijl. Deze melodieën kunnen zowel versterkt als akoestisch, met of zonder orkestband worden gespeeld. Bij een boeking tijdens de ceremonie ontvangt het bruidspaar vooraf zelfs professioneel opgenomen demo materiaal. Behalve de trouwbranche is hij eveneens actief op tal van andere events en gelegenheden. De combinatie van herkenbare klanken op een volledig houten dwarsfluit maakt hem als artiest uniek is zijn soort.

Kijk voor demo’s en meer informatie ook op www.paulsmithuis.com.