mi-sun-violist

VIOLIST

Als vierjarig meisje kwam werd Mi Sun geadopteerd vanuit Zuid-Korea en kwam zij naar Nederland. Al snel stelde zij zich zelf ten doel om viool te leren spelen en professioneel violiste te worden. Mi Sun startte op haar 9e met vioollessen bij de lokale muziekschool in Rotterdam. Na 6 jaar vioolles werd zij geaccepteerd bij de voorbereidende opleiding van het Conservatorium van Rotterdam.


Na de middelbare school studeerde zij klassieke viool bij Codarts (Conservatorium van Rotterdam). In 2010 behaalde zij haar bachelor met een fantastisch resultaat: een 9. Hierna mocht zij verder studeren voor haar Master, maar zij koos er voor om de opleiding voor muziekdocent te gaan volgen, wederom bij Codarts.

Muzikant

Van jongs af aan speelde Mi Sun in vele orkesten. 3 jaar lang was zij concertmeester van het Jeugdorkest in Nederland. Ook trad zij bij vele orkesten op als solist.
Ze heeft diverse prijzen gewonnen in muziekcompetities. Tijdens deze klassieke periode volgde zij vele masterclasses van bekende klassieke muzikanten. Maar de klassieke muziek was voor Mi Sun niet genoeg uitdaging. Zij wilde graag op een meer theatrale manier entertainen. Daarom koos zij ervoor om met een electronic viool een meer populair repertoire ten gehore te brengen. Nu speelt ze niet alleen als soliste, maar ook in het duo “StringCats”.


Mi Sun heeft als violiste solo opgetreden bij diverse orkesten, zowel klassiek als pop, was een van de hoofdacts tijdens Symphony31 in AHOY Rotterdam naast Candy Dulfer en Jocelyn Brown en heeft op vele nationale en internationale evenementen gespeeld.


Op de Nederlandse televisie was Mi Sun te zien bij Holland’s Got Talent in 2011, Beat the Best in 2014 en bij Het Orkest van Nederland in 2014.