De leukste thema's voor op jullie bruiloft!

Moet jullie bruiloft extra bijzonder worden? Of net even iets anders dan de rest? Kies dan voor een thema op jullie bruiloft! Een thema geeft jullie een beetje houvast tijdens het organiseren van jullie bruiloft! Om jullie te inspireren hebben wij de leukste thema’s voor jullie op een rijtje gezet!

 

Bohemian bruiloft

Bohemian wordt de laatste jaren steeds populairder. De perfecte locatie voor een bohemian bruiloft is in het bos. De locatie wordt gedecoreerd met heel veel bloemen, zachte kleedjes, kussentjes  en gezellige lichtjes. Tegenwoordig zijn er erg veel bruidsjurken in bohemian style te krijgen en de bruidegom mag zijn vlinderdasje en bretels niet vergeten. Bloemkransen, muziek, een BBQ en heerlijke wijnen maken de bruiloft compleet.

 

Boerenbruiloft

Op een boerenbruiloft is het normaal om veel mensen uit te nodigen. Misschien hebben jullie als bruidspaar wel het geluk om de bruiloft te organiseren op jullie eigen boerderij of boerenschuur maar er zijn ook genoeg toffe locaties af te huren. Geef elkaar het jawoord in het weiland, gezellig met z’n allen barbecueën en bovendien een groot feest in de schuur. Decoratie is erg belangrijk. Zorg voor balen stro, rode kleedjes, glazen potjes, manden en laat alle werktuigen gerust staan. Dit alles zorgt voor een geweldige sfeer.

 

Kleuren thema

Vind je een thema net iets te heftig maar wil je wel iets bijzonders? Kies dan voor een kleuren thema! Stel samen te gekke kleuren samen en zorg dat echt alles bij elkaar past. Dus denk aan de outfits, bloemen, decoratie, drankjes en hapjes, uitnodigingen en bovendien de dresscode voor de gasten. Het resultaat zal schitterend zijn en zorgen voor prachtige foto’s. Voorbeelden van kleurenthema’s zijn bijvoorbeeld royal blue, a touch of gold of marble.

Kerst bruiloft

Trouwen jullie in december? Maak er een kerstbruiloft van! Het voordeel is dat de meeste feestzalen er zelf al hard aan mee werken, zo hoeven jullie zelf weinig te doen. De decoratie in de feestzaal is vaak al aanwezig. De mooiste kleuren voor kerst zijn rood, wit en zilver, laat dit overal terugkomen. Serveer een glaasje glühwein, stop kerstballetjes in je bloemboeket en geef een mooie kerstbal als bedankje. Om het helemaal af te maken kies als trouwvervoer voor een arrenslee.

 

Strand bruiloft

Wat is er nou romantischer dan trouwen op het strand? Elkaar het jawoord geven in het zand, de zonsondergang bekijken en daarna een knallend strandfeest. Kies zelf de decoratie, catering etc. en creëer een uniek sfeer. Nederland kent verschillende prachtige plekjes waar je dit kunt doen. Wel is het verstandig om een strandtent achter de hand te hebben want met het weer in Holland weet je het maar nooit. Ook zitten er een aantal regels aan verbonden, dus het is belangrijk dat je hier even naar kijkt.

 

Festival bruiloft

Een festival bruiloft is de manier om van jullie bruiloft een onvergetelijke dag te maken! Een goede locatie vinden is het halve werk maar de aankleding is ook erg belangrijk. Denk aan lampionnen, leuke tentjes, live muziek, foodtrucks en bijvoorbeeld een photobooth. Kies voor een lichte en los vallende bruidsjurk en combineer dit met blote voeten of sandaaltjes. Mannen kunnen losgaan met leuke accessoires zoals hippe sokken, bretels, strikjes en hoedjes.

 

Klassieke bruiloft

Een klassieke bruiloft is tijdloos, stijlvol en zeker niet saai. Een passende locatie is hierbij erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een landgoed of kasteel. Kroonluchters, kandelaren, een pad van rozenblaadjes, perfect gedekte tafels, witte linnen tafellakens en noem maar op. Deze kenmerken maken jouw bruiloft klassiek.

 

Ik hoop dat jullie door het lezen van deze blog wat inspiratie op hebben gedaan voor jullie bruiloft en zo een duidelijker idee hebben van wat er allemaal mogelijk is. Natuurlijk zijn er nog veel meer thema’s en ideeën voor bruiloften, hierboven heb ik slechts een paar voorbeelden gegeven.

Leave a comment


Archieven