Pitchen voor eventmanagers

Op 26 maart 2018 zijn wij naar het event ‘Pitchen voor Eventmanagers’ in de Jaarbeurs Utrecht geweest. In één middag hebben wij geleerd hoe we onszelf als eventmanager het beste op de kaart kunnen zetten, hoe we een nieuw idee voor een event het best kunnen pitchen en hoe we het makkelijkst een nieuwe opdracht binnen halen door middel van een overtuigende pitch. Kortom een erg leerzame en leuke middag!

Nieuwe privacy wetgeving

Het begon met een welkomstwoord van Rob Beltman. Vervolgens ging dit over in een interactieve sessie van Rutger Bremer, de mede- oprichter van Momice. Tijdens deze sessie zijn we alles te weten gekomen over de nieuwe privacywetgeving en weten we nu precies hoe je events zo inricht dat je aan alle voorwaarden voldoet. Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe AVG wet in, dankzij deze sessie zijn wij precies op de hoogte van wat wel en niet meer mag. Voor ons erg leerzaam en zeker moeite waard. Wij kunnen garanderen dat uw gegevens zeker veilig zijn bij ons.

Trends in de eventbranche

Ook hebben een presentatie gehad van Sjoerd Weikamp. Sjoerd Weikamp is en de eigenaar en hoofdredacteur van http://eventbranche.nl. Dit is hét platform in de Nederlandse eventmarketing- en live communicatie wereld. Hij heeft ons de trends, ontwikkelingen en tools laten zien die invloed zouden kunnen hebben op ons event. Met veel leuke voorbeelden hebben wij hierdoor erg veel inspiratie op kunnen doen. Zo zijn we erachter gekomen dat robots, crowdshaping, selfie marketing en gezichtsherkenning belangrijke tools zijn in de evenementenbranche. Ook blijft whatsapp en stemherkenning erg belangrijk.

Pitchen

Tenslotte kregen we ook nog een interactieve sessie van Nathalie Mangelaars, ook wel de ‘Pitch Queen’ van Nederland genoemd. Inmiddels heeft zij ruim 4000 mensen getraind en is ze regelmatig te zien als pitch expert in de media. Haar droom is om Nederland het beste pitchland van de wereld te maken! Tijdens de sessie van Nathalie Mangelaars hebben we geleerd wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een goede pitch en hoe we deze het beste toe kunnen passen.

 

Zo hebben we geleerd dat het erg belangrijk is om enthousiast en overtuigend te zijn, je moet de mensen nieuwsgierig maken en ook zeker de waarheid vertellen. Om goede pitch voor te bereiden hoef je eigenlijk alleen te bepalen wat je doel is en de vragen wie, wat, waarom en hoe te beantwoorden. Door de tips op te volgen en direct met elkaar te oefenen had iedereen aan het eind van de dag een perfecte pitch in gedachten. Hier hebben we zeker veel van geleerd en dit kunnen we in de toekomst erg goed gebruiken!

 

Na een leerzame middag sloten we de dag af met een heerlijk walking dinner met diverse culinaire hoogstandjes. Ook was er een Silent Disco en hing er een gezellige sfeer. Wij kijken met erg veel plezier terug op dit leuke en leerzame event.

 

Benieuwd naar de aftermovie? Bekijk hem hier!

 

https://www.youtube.com/watch?v=lYXEf3gNrxU&feature=youtu.be

Leave a comment


Archieven